~ Petang ini.. ~


Petang nih aku bosan guila hahha

ok sekian terima kasih :D

~ It's been a year.. ~
























 Salam, dah lama tak update blog..hari nih Hari Raya Aidiladha, genap 1 tahun aku balik dalam train dari Bangalore ( kalau ikut kalendar Qamari =))..huhu time nih ingat lagi time  tu berebut2 dalam train ngn org lain  coz sume nak balik kg ....

Now, after 1 year..macam2 dah jadi,it's been a loooong year for me :)..time tu berat pon kat 80Kg kot...nih skrg dah 68Kg..aim 65Kg pastu ok dah hehe,awal tahun mule ngan peristiwa penting dimana ngajar aku macam2 huhu and sume kejadian senantiasa ada hikmah dan alhamdulillah sudah beberapa ketika baru ternampak apa significant nyer..Alhamdulillah skali lagi :)

Dan kini juga hampir setahun, kutemu teman baru dalam hidup =), penyeri hidup dan kenakalannya mewarnai hidup, dirimu hadir tika segalanya sudah berubah dan kini aku bersyukur kehadrat Ilahi...permulaan yang cemerlang diikuti dengan perkenalan yang padat dengan kemesraan dan kasih sayang..akhirnya berbunga kembali pohon itu...meskipon ikatannya belum rasmi,namun masing2 sudah erti dalam hati =)

Buatmu sayangku,kini masaku denganmu aku tiada dapat nilai betapa ku amat hargai setiap saat kita bersama,kini dikau kembali sudah ke tempatmu dan izinkan aku merindu dirimu sayang =)Tunggu kedatanganku..hadirmu dalam diriku,aku syukur...

~ (^_^) ~
























Buat yang tersayang Salwa =).Perkenalan yang muda namun berkat doa dan usaha dan adanya FYP.Doa ku diperkenan-Nya.Disaat ku perlu dirimu ada disitu, disaat diri ini perlu..dihati ada kamu.Syukur pada Allah, perkenalan kita adalah suatu yang ..entah taktau nak kata ape. Marilah berdoa agar perkenalan kita dan pertemuan ini diikat dengan rantai kasih sayang dan cinta...Kusangka daun yang gugur takkan menghijau kembali, kau hadir bawakan ku bunga...Terima kasih sayang,Hadirmu dalam hidupku buatku menilai betapa hidup ini sentiasa wujud dengan keindahan yang tersorok disebalik kesedihan....=)

With love to you ^^,

~ huhu ~


assalamualaikum..dah nak abeh dah bulan October,tahun nih pon dah hujung2 huhu

nanti aku post sumthing kat blog..dah lama bebenor tak update haha

~ Fixed Situation... ~


















Okeyh to all reader,dalam post nih aku nak merepek wahaha,lantak la ape aku nak tulis aku tulis okeyh..so sebenarnye dalam otak aku nih tengah serabut yang amat,huhu benar kata kawan aku Ema,Allah akan uji hambanya ikut kemampuannya..so tu la yang buatkan aku terus melangkah gaha kehadapan huhu.Jiwa memang gile kentang kental cekal kekal mekal ape kal lagi lah yang korang boleh pikir huhu :p

Okeyh so aku sekarang berada di satu simpang yang aku pon dah pening nak buat apa,sudut kecil hati aku nih nak aku pergi ke satu simpang yang mana aku pon tak pasti betol ke tak,dan disitu aku pening sorang2..maka aku pon serabut,aku nih suke serabut sorang2 huhu..kalo pening aku suke cari yang orang aku senang bercerita...so far ada 4 orang dalam bumi nih aku cari kalo ada ape2,sorang aku kenal dari skolah menengah,sorang dok Setapak,sorang kat Sabah,sorang lagi yang ngajar skali ngan aku huhu...da best ! Used to have 5 though..huhu tapi apa yang paling aku cari kalo betul2 xboleh blah adalah dia yang satu..sujud dan aku ngadu lah apa yang aku rasa nak ucap..Dia pencipta aku,Dia Tuhan aku..aku hamba-Nya..hanya dia lah fahami apa yang aku cari dan mahukan dan maha mengetahui segalanya..carilah Dia wahai para pembaca

Well aku dalam hidup nih tak banyak menda yang boleh semakkan otak dan aku suke sbenarnya bile ada problem,coz bile aku boleh overcome problem tu..hanya Allah tahu betapa leganya dan tenang hati nih huhu.Seriously aku kadang2 terhibur bile ada problem..kadang2 aku gelak je bile ada sumthing jadik haha

Sosekarang nih aku tangah pening nak decide dan even after aku decide,aku nak kena pikir gak camne nak handle jika tu jalan yang aku pilih..menda bukan senang beb huhu.So aku kne pikir masak-masak la..kalo aku decide cincai,hasil pon cincai la at the end of the da...so tunggu la aku merepek panjang2 lagi ok

wakaka :D

~ Just 4 u :D ~


~ Reviving Blue Black Babe ~


Now back to a new project..which is to revive Blue Black babe,now what ta heck is this ? Go and check my older post in May if not mistaken haha :P












































Dah sebulan tak pegang PC tangan dah gatal semula haha,maka dengan ini saya isytihar diri ini akan berusaha kembali untuk membuat dan membikin semula PC ini dengan jayanya !!! wakaka :D

~ Alhamdulillah ~


Bersyukur atas apa yang kita sentiasa ada dan janganlah sesekali merungut atas apa yang tiada kerana apa semua ini adalah hak-Nya yang dipinjamkan sahaja.Dia lah pemilik hakiki

~ My love... ~


My heart,definitely has falllen in love again,what I felt now ,yesterday and the moment before this..was definitely love.This I cannot cheat...at first I was confused too whether this feeling is real or not but now I realized that indeed it is real..

However...life is not always easy,life will always has things set in your way...life never is straighforward.I always hoped for the best..but....................

"The Marriage Mirage" - Muslim Marriage Tips & Advice - Half Our Deen Vi...


~ Nafas hati ~


......
......















......
......

Aku rasa aku pon dah lali dengan menda nih,pain and suffering ..bukan lagi menda baru dalam hidup aku kini.Beban kat otak nih Allah je yang tahu =)


Aku kadang2 rasa nak putus asa namun Alhamdulillah Allah kurniakan kekuatan dalam diri untuk berdiri setiap kali begini.Aku yang dahulu pasti kan tumbang.Namun sekian lama diri ini menjadi tabah.Inilah mungkin apa yang aku pelajari..diriku yang kini masih lagi punya banyak cacat cela.namun sekian lama diri ini menjadi diri yang lain...

Pinjamkan padaku kekuatan hati Rasulullah Sallallahu Alaihi Wasallam demi untuk menghadapi setiap ujian rohani dan jasmaniku..demi menghadapi ujian mendatang..

Ada kalanya diri ini sentiasa menagih apa yang diharapkan, namun..langit bukan sebiru lautan dan mentari bukan secerah tagihan kalbu yang halus ini.tiada aku tahu apa lagi yang mahu dibicara ...banyak serabut diminda namun cukup sekadar sedikit luahan hatiku ini

The Best in West About Islam أفضل ما صنع في الغرب عن الإسلام


~ What ? haha ~


Go get the shovel and take it deeper and carry the carousel with you

huhu Assalamualaikumwarahmatullah & Salam Sejahtera

So hari nih aku dok sorang2 kat opis kerja pon ada nih haha tapi mood xde LOL

Sempena Syawal nih diri ini mahu mengucapkan syukur kerana atas segala rezki dari-Nya yang telah dikurniakan,doa sekalian telah termakbul..apa yang diingini pun tercapai walaupun bukan semua

Namun tetap kena bersyukur dengan apa yang ada kerana ada lagi yang serba kekurangan dari kita.Sama-samalah kita muhasabah diri dan lihat kedalam diri tentang apa yang telah diperlakukan selama ini.Perbetul yang mana silap dan improve yang mana dah molek :D

Ntah aku nak tulis menda lain tettibe otak jadik lembab so nih jela aku tulis,nanti dapat idea aku tulis..banyak je menda nk tulis tapi belum tersusun lagi huhu

"Men are from Mecca, Women are from Medina - PART 2" - Muslim Marriage


"Men are from Mecca and Women are from Medina - PART 1"- Muslim Marriage


~ W.I.K.E.S ~






























































Thanks to all who came yesterday W.I.K.E.S =p.You guys rock to the max and thanks to two of my friends who was very much in the circle of the gathering yesterday.5 dudes and a lot of foods.Alhamdulillah

~ Jangan kahwini yang 6...~



















Pesanan Rasulullah saw untuk kaum Lelaki : "Jangan engkau kahwini wanita yang enam, jangan yang ananah, yang mananah, dan yang hananah dan jangan engkau kahwini yang hadaqah, yang basaqah dan yang syadaqah".

1.Wanita Ananah : wanita yang banyak mengomen itu dan ini. Apa yang diberi atau dilakukan suami untuk rumahnya tangga semua tidak kena dan tidak berpuas hati.

2.Wanita Mananah : wanita sebegini yang menidakkan usaha dan jasa suami sebaliknya mendabik dada dialah yang banyak berkorban untuk membangun rumah tangga. Dia suka mengungkit-ungkit apa yang dilakukan untuk kebaikan rumah tangga. Biasanya wanita ini bekerja atau berkedudukan tinggi dan bergaji besar.

3.Wanita Hananah : Menyatakan kasih sayangnya kepada suaminya yang lain, yang dikahwininya sebelum ini atau kepada anaknya dari suami yang lain dan wanita ini berangan-angan mendapatkan suami yang lebih baik dari suami yang sedia ada. Dalam kata lain wanita sebegini tidak bersyukur dengan jodohnya itu. Wanita sebegini yang mengkufuri nikmat perkahwinan. Dia juga merendahkan kebolehan dan kemampuan suaminya.

4.Wanita Hadaqah : melemparkan pandangan dan matanya pada tiap sesuatu, lalu menyatakan keinginannya utk memiliki barang itu dan memaksa suaminya untuk membelinya selain itu wanita ini suka ikut nafsunya. Wanita sebigini memeningkan kepala lelaki. Dia tenguk apa saja dia mahu. Dia suka membandingkan dirinya dengan diri orang lain. Suka menunjuk-nujuk. Wanita inilah yang menjadikan suami dulu handsome sekarang suah botak.


5. Wanita Basaqah : ada 2 makna:

Pertama wanita sebegini yang suka bersolek dan menghiaskan diri. Dia menghias diri bukan untuk sumainya tetapi untuk ditunjuk-tujukkan kepada dunia. Suka melawa. Wangnya dihabiskan untuk membeli make-up, kasut dan barang kemas. Wanita begini juga suka dipuji-puji. Kalau dia kebetulan menjadi isteri orang ternama dan menjadi pula ketua dalam kumpulan itu, orang lain tidak boleh mengatasi dirinya.

Kedua dia marah ketika makan dan tidak mahu makan kecuali sendirian dan diasingkannya bahagiannya.

6.Wanita Syadaqah : banyak cakap, tidak menentu lagi bising. Kebecokan itu juga menyebabkan segala kerja yang dibuatnya tidak menjadi, hanya tukang sibuk dan komen saja.

Dicatat oleh Imam Al-Ghazali...Wallahu'alam.

~ Prophet Muhammad Foretold Speech ~


~ Polis ketiak basah ~


Okeh kawan2,beson hari Isnin hari untuk kerja haha.Oleh itu mari lihat video nih.Video untuk bagi gelak sket haha :p

~ Thats why I love it here =p ~


Here are some pictures of us Malaysians : D .lol .Picture which shows on the thing that happens here in Malaysia haha.A part of our "culture" I might say ? lulz

1. Clamping :D
=========


















2. Powderful Inggelisy wahaha
=======================



















3. Rempit @ Stuntman Tak berbayar =p
==============================



















4. Proton Saga Evo latest model with custom made tank  (Boley tadah ayaq hujan)
=========================================================



















5. Wrong GPS (Drebar konpius time bawak kereta coz GPS silap)
===============================================
















6. UFO yang dijumpai kat tepi umah makcik Bedah yang dok kat jalan tepi tu yang depan pondok telepon kampung jiran  yang ada sungai kat depan dia tu =p
==============================================================















7. Drive Thru style terbaru yang diperkenalkan kat KL.Cepat dan menarik perhatian !
=======================================================


















8. Wahaha no comment
=================


















9. Developer Vs Tiang TNB
===================

















10. Drebar Malaysia Ultimate Drift yang mamat Tokyo Drift pon tak reti nak buat
=========================================================


















11. WTF ?
=========
















hahaha macam2 kerenah orang Malaysia yang serba sebi sengal.aku pon sengal gak.tu la ahaha..cau cincau lahabau =p

~ 1Malaysia XD ~
















3 good friends; a malay, an indian and a chinese. One fine day, 3 of them joined an illegal racing and ended up in car accident and all died together on the spot. So 3 of them went straight up to heaven and meet God.

The God says: "all of you are sinned and should be sent right straight to hell. But since you all died in such a miserable way, i'll let you all stay in heaven for one year before i send you guys down to hell. i'll give you guys each a room in heaven and you may choose one thing to stay with you in the room."

The Malay: "Eh cantik! I mau all the cigarettes and cigars in the world in my room!!"

The Chinese: "I want all the sexy and hot babes filled in my room!!"

The Indian: " I want all the best vodkas and beers and all the alcohol in the world in my room!"

The God agreed and granted all their wishes.

One year soon went by and the god went to the place where their rooms is located. He first opened the Chinese guy's room,

"So how was it?", the god asked.

"Walaoeh! I had all the best sex in the world that i could get! damn SHIOK LAR!!! I've no regret liao!!" replied the chinese.

"Good, now off you go to hell.", said the god and BOOM! the chinese is send right straight to hell.

Next he went to the Indian's room and asked the same thing. The indian replied,

"Eh bro! wah damn shiok la! i got drunk every single night. i drink until nonstop ar! i've no regret la dey!!"

BOOM! and there he goes straight to hell.

Next and lastly the god went to the room where the Malay are. He opened the door and asked "How are you doing?"

The malay guy rushed straight to the door and said "Eh bang, ada lighter?"

~ Have no idea.. ~























Well as for today I've no idea on what to write,so just wanna share something with you guys who are bored and all.I like to read and learn about all the mystery stuffs happening in this world and lately I was introduced to a very interesting revelations about all the conspiracy happening in this world.

Go to YouTube and  look for "The Arrivals". Its very revealing ! There are 40 episodes of em and go ahead and read.The truth of this world is very inconvenient huhu so go ahead and watch with an open heart.

Salam =)

~ Pa & Ma ~


So while I was driving to work this morning,I tuned my radio to Mix.fm and they were discussing about how many kids a parent should have nowadays.I always liked Hitz.fm gotcha calls but the topic made me stay at the channel huhu.So the Dj spoke and discussed with the partner and they spoke about having 2 children or even just 1 children for parents.The point which they brought up was about the cost of raising the children is very costly nowadays and also one bizarre point which come from a caller in which she says that raising children is a very risky investment which it may pay off one day or it may even just go away.And too add salt to the wound, she told that maybe if I raise my child from small till adult,maybe when he/sha grew up my child will ignore me or something.I was kinda shocked to listen to a mom saying these kind of shit.This is a serious problem with the parental institution nowadays.

Now the problem that I have with these kind of thinking is that what do you think your children is actually ? If you say that you don't wanna have babies coz its costly,then don't marry in the first place.We don't have to have like 10 - 11 babies or something and I have no problem with how many parents wanna have babies because its up to them,but the fact that they brought up facts saying about kids are costly and so on and also the fact that kids is a very risky investment.Children are not to be valued monetarily and regardless of how the children will become,its up to the parents and its their responsibility to ensure that their kids is shaped responsibly.

We cannot deny the fact that the family institution of the world is collapsing and seeing how people react I just can't really understand on why is it happening.Somebody help explain this to me please ?

~ PC Fair August 2010 ~


Lotih,nanti den lotak gambo sini

~ Classic ! XD ~


Wahaha kartun nih klasik oo,dulu memang suke tgk kartun2 macam nih huhu siyesli besta beri gud !

Linkin Park - "The Catalyst" with lyrics


At last..The Catalyst

~ Woho ~























You iz dare to eatin muh cookie ! You iz cookie I haz eaten

~ Top 10 Rejection Lines xD ~

























Top 10 Rejection Lines Given By Women (and what they actually mean...)
================================================================


10. I think of you as a brother. (You remind me of that inbred banjo-playing geek in "Deliverance.")

9. There's a slight difference in our ages. (I don't want to do my dad)

8. I'm not attracted to you in 'that' way. (You are the ugliest dork I've ever laid eyes upon.)

7. My life is too complicated right now. (I don't want you spending the whole night or else you may hear phone calls from all the other guys I'm seeing.)

6. I've got a boyfriend (I prefer my male cat and a half gallon of Ben and Jerry's).

5. I don't date men where I work. (I wouldn't date you if you were in the same 'solar system', much less the same building.)

4. It's not you, it's me. (It's you.)

3. I'm concentrating on my career. (Even something as boring and unfulfilling as my job is better than dating you.)

2. I'm celibate. (I've sworn off only the men like you.)

and the number 1 rejection line given by women (and what it really means)

1. Let's be friends. (I want you to stay around so I can tell you in excruciating detail about all the other men I met. It's that male perspective thing.)
 
 
Top 10 Rejection Lines Given By Men (and what they actually mean...)
==============================================================

10. I think of you as a sister. (You're ugly.)

9. There's a slight difference in our ages. (You're ugly.)\

8. I'm not attracted to you in 'that' way. (You're ugly.)

7. My life is too complicated right now. (You're ugly.)

6. I've got a girlfriend. (You're ugly.)

5. I don't date women where I work. (You're ugly.)

4. It's not you, it's me. (You're ugly.)

3. I'm concentrating on my career. (You're ugly.)

2. I'm celibate. (You're ugly.)

and the number 1 rejection line given by men (and what it actually means)

1. Let's be friends. (You're sinfully ugly.)


wahaha just another silly post wahaha,for the lulz

~ Logic thinker ~


















Pada suatu hari di suatu gerai makan, masuklah seorang berpakaian smart (panggil Ajoi jer ek..) dan minum di gerai tersebut.Tauke warung tersebut (Wak Radin) yg boring takde pelangan lain mengajak Ajoi berbual..


Wak Radin: Apa Pekerjaan Bapak?

Lalu Ajoi itu jawab: “Ooooo saya adalah seorang Logic Thinker”.

Wak Radin pelik dan bertanya: “Logic thinker? Kerja aper tu?”

Ajoi menjawab: Susah nak terangkannya, bukan pekerjaan yg biasa, tapi saya akan beri Wak satu contoh ok?

Wak Radin: OK!

Ajoi: Ok mula-mula – Apakah Wak punya akuarium?

Wak Radin: O ya saya ada akuarium yg besar di rumah.

Ajoi: Ok kalau Wak ada akuarium, logiknya Wak ada ikan.

Wak Radin: Yup saya ada ikan macam-macam jenis.

Ajoi: Kalau Wak ada ikan, pasti Wak sayang binatang.

Wak Radin: O ya betul sekali saya sangat sayang pada binatang.

Ajoi: Kalau Wak sayang binatang, apalagi pada anak anda! Anda pasti sangat menyayangi anak anda.

Wak Radin: Betul sekali (suka) saya mencintai anak saya lebih dari ikan.

Ajoi: Inilah logiknya, jika Wak ada anak, pasti Wak ada isteri.

Wak Radin: Mestilah, saya memang ada isteri yg cantik jelita.

Ajoi: Tentu saja saya tahu karena itu semua hanya logik jer. OK sekarang pertanyaan terakhir, jika anda ada isteri dan anak, bererti anda tidak mati pucuk! Betul?

Wak Radin: 100% betul saya tidak mati pucuk.

Ajoi: Hmm begitulah lebih kurang logic thinker itu.

Wak Radin: Ooo begitu ek? Wak faham sekarang (sambil takjub).


Setelah pelangganya itu pergi, datanglah kawannya dan Wak bertanya:

Kawan: Aku tgk Wak borak bukan main rancak, citer aper?
Wak Radin: Ooo tadi saya berbual pasal kerjaya Logic Thinker.

Kawan: Apa itu Logic Thinker?

Wak Radin: Begini saya terangkan (muka konfiden giler).Pertama-tama saya tanya dahulu, Ko ada akuarium tak?

Kawan Wak : Takde, naper?

Wak: (berkata dgn keras dan pasti) BERERTI ANDA MATI PUCUK!!!

~ 2.56 A.M ~


Today was a long day.Started working at 7.40 a.m and up till now at 2.56 a.m I never really had a time for a breather.Siang kerja,malam plak mengajar..pastu tadi g LCCT lak dengan Sidek nih baru balik rumah.Pagi besok join koir lawan antara department and then tengahari rushing pergi KLCC kerja dengan Intel sampai la hari Ahad.tu pon malam Ahad baru balik.Hari Isnin nak kena setel system pulak.

Bukan takde keinginan nak menulis kat blog cume sangat busy.Alhamdulillah rezki banyak kebelakangan nih,tapi ada lah dia nyer pros and cons.Pros dah tau dah apa dia cuma cons nyer adalah kita takda masa ntok diri kita kadang2 haha.Yela sebab tu kena pandai manage huhu.Sebab tu xde masa lagi dah nak semak otak pasal kisah silam ek ape dah.Bagus gak aku busy sana sini.Exahertz IT Enterprise pon baru nak naik so pelan2 huhu.PC pon dah siap so nanti akan diupload gambo latest Blue Black Babe. huhu

Anyway thanks to two of my friends for making me feel so excited again after a few months haha.However my past experience has thought me for not getting too excited early coz if it turns sour later on,I'll be the one biting dust haha..


Ohh not forgetting to my wonderful students,have a joyous upcoming Ramadhan Al-Mubarak and don't forget to perform your duties as a Muslim,Student and Sons and Daughters of the beloved parents.Selamat menjalani ibadah puasa kepada korang ikhlas dari cikgu korang nih wahaha :

Form 3
=====
Azri,Helmi

Form 2
======
Afza,Sabrina

Darjah 6
======
Joan,Qistina,Rais,Aina,Zam,Padil,Fatin Hazirah,Fatin Fatini,Ovi,Syafiqah,Izzah,Alya,Poh Jia Rui,A'tul,Shera,

Darjah 5
=======
Najwa,Izzah,Syahira,Farhan,Praneetha,Pe'ah

Darjah 4
======
Mishalina,Naveena,Poh Jia Rong,Joyce,Syaqirah


Huhu bila aku tengok list nih balik ramai gak murid2 aku haha,penat layan kerenah budak2 tapi best.Dulu pernah beberapa kali terasa down coz penat melayan huhu,tapi lama2 bagus gak coz mengajar kita jadik penyabar and aku pon suke kawan ngan budak2 huhu.Tu la aku sayang students2 aku nih moga korang jadik manusia yang berjaya dunia akhirat yeah jangan lupa ibu bapa korang.Cikgu tau korang pon salu masuk blog cikgu haha so cikgu just nk cakap cikgu sayang korang sangat2.Kalian pengubat jiwa cikgu yang salu serabut dulu huhu,korang nyer gelagat bukan main haha memang xde pengganti.Thanks my students =)

So nih la aku penat gile tapi xleh tido so aku decide nak tulis entry coz dah lama sangat dah tak tulis sumting kat sini huhu.

Okey salamu alaika !

~ How to forget your ex ? ~


Wahaha bagi teaser dulu nanti dah siap tulis baru aku publish full contents hehe
===================================================


Okay so if you wanna forgot ur ex u don't have to do anything actually,eventually you will forget him/her though huhu trust me.It took me 5 months to forget her haha now I'm happy to be running away in freedom haha.Not to say that a relationship binds you or something.I've committed myself to a relationship for more than 4 years ,though its a long gone story I'm happy to be in a relationship again coz I know how beautiful love is.Love is always beautiful..its just that people tend to twist it and thus love becomes something we all hate in the end.I had my fate twisted too but giving up is ain't my thing so I just carry on..

Experience though me alot,if we look it on the negative side,we'll see shitty stuffs,but lets be positive and think about the benefits that we get of any event or incident that happened in our life.Everything happened for a reason.Allah has promised us that and its up to us to see from what perspective does and incident or event carries.

huhu,enough said

~ Kissin U ~


Miranda Cosgrove - Kissin U

Sparks fly it's like electricity
I might die, when I forget how to breathe
You get closer and there's no where in this world I'd rather be
Time stops like everything around me is frozen
And nothing matters but these
Few moments when you open my mind to things I've never seen

Chorus:

Cause when I'm kissin you my senses come alive
Almost like the puzzle piece I've been trying to find
Falls right into place you're all that it takes
My doubts fade away when I'm kissing you
When I'm kissin you it all starts making sense
And all the questions I've been asking in my head
Like are you the one should I really trust
Crystal clear it becomes when I'm kissin you

Past loves they never got very far
Walls up, made sure I guarded my heart
And I promise I wouldn't do this
Till I knew it was right for me
But no one, no guy that I met before
Could make me feel so right and secure
And have you noticed I loose my focus
And the world around me disappears

Chorus:

Cause when I'm kissin you my senses come alive
Almost like the puzzle piece I've been trying to find
Falls right into place you're all that it takes
My doubts fade away when I'm kissing you
When I'm kissin you it all starts making sense
And all the questions I've been asking in my head
Like are you the one should I really trust
Crystal clear it becomes when I'm kissin you

I've never felt nothing like this
You're making me open up
No point in even trying to fight this
It kinda feels like it's love, love

Chorus:

Cause when I'm kissin you my senses come alive
Almost like the puzzle piece I've been trying to find
Falls right into place you're all that it takes
My doubts fade away when I'm kissin you
When I'm kissin you it all starts making sense
And all the questions I've been asking in my head
Like are you the one should I really trust
Crystal clear it becomes when I'm kissin you

~ Penat ~


Penat haha,banyak kerja..nih aku nak tulis post baru pon kejap je ha,nak kne wat proposal lak huhu

so tggu la nanti aku citer sal reunion n real friends haha

k ah

salam

~ WAHAHA !!! ~




wahaha gile sakai hahahaha,best2 wahaha

~ 3rd UniKL Presidents Cup ~


So aritu ntah berapa haribulan ek,last week la senang kira haha.So cam biasa la UniKL nyer annual event,UniKL Presidents Cup English Debate competition..dan yang kali nih punya adalah edisi ketiga.Tapi nih la last debate Presidents Cup ntok aku,acit,ken & dave..dah 3 tahun dah masuk debate nih,lama jugak ek,rasa macam baru je..huhu tapi aku yakin,pasni kalo ada tournament best..konpem masuk semula,coz debate nih memang best ooo..coz apart from arguing stuffs with your opponents.

Well though this time hostel macam haram,tapi the feeling and sense of debate kali nih one of th best.Starting from journey dari K.Baru sampai la ke Ipoh wahaha.Satu menda kalo aku balik dari event..bile balik je,Imma miss those things happened and people I've met..coz they come once in a blue moon.Well these are just a few pics of more than 500 pic I snapped during the tournament huhu



















Pic 1 : Aftermath of a colourful tournament ~ one big lovely debating family huhu



















Pic 2 : Motion for quarter finals ~ This House Believes That Gaza Blockade Does Not Make Israel Any Safer ~ I love dis hoho



















Pic 3 :  Team 1Malaysia MIIT 2 + the adorable singer Wani..lol



















Pic 4 : Team MIIT 1 + Lee..kat blakang belah hujung sana team BMI,blakang kami tu team MITEC



















Pic 5 :  Sophiea,Afiq,Nizam,Ken..nih dah nak balik dah ha



















 Pic 6 : Wahaha wakil campus yang masuk,tapi bukan semua la..dari kiri tu ntah apa ek nama dia =p


From Left : MITEC debater ( so sorry xtau nama =( ),Lee (Wakil liberal =p ) ,Fathi (BMI), Dinesh (MICET), Osama (MIAT), Dave (MIIT), Kat tengah2 tu Shahira (RCMP)..nih kat depan ada tudung n camera LX-3 nih Mai from BMI..lol


So nih la siket je gambo,nak tengok lebih masuk la facebook..lebih 500 pic ada huhu.apa2 pon debate memang best.wahaha..cao~

~After a while~


After a long silence at my blog here..I just wana say that how stupid some people are.They think they can lie hide here and there yet they think they can decieve me and my friends.I've known a lot of truth and has anticipated a lot of calculated movements and yet it all fell to my hands.Nothing escapes the grasps of these palms and stop pretending as if others are dumb.And I like to stress again that nothing escapes your peers and do not make a fool of yourself by doing things that we anticipated by which you guys have no idea what we know about you chaps.Heck I dont know if you even understand what I write here..lol.Dumbo with big flappy ears and big thumby belly with mountanious ego stuck in their heads.Now doze off and I stress here saying that no need to act all smart and hide coz we know...no,seriously we do.huhu

~ Sambal + Susu ~



















 Ape khabar sume,dah beberapa hari jugak aku tak post update kat blog nih wahaha,so apesal dengan tajuk aku nih?sebenarnya aku baru lepas makan nasi + asaparagus + ayam masak sambal huhu..pastu samil tonggang kotak susu 1 liter..aku memang suke susu.Sambil makan nih sambil tengok South Africa VS Mexico first match FIFA World Cup 2010 huhu...minggu nih pon cuti pertangahan tahun budak sekolah tapi student2 aku tak ramai balik kampung coz depa cakap parents diorang busy dan macam2 lagi huhu..yela demi mencari sesuap rezeki dan anak2 mereka...itu lah dunia zaman sekarang nih dididik sebegitu rupa agar lebihkan material daripada institusi kekeluargaan yang mana pada mata aku semakin hilang.

Ada seorang student aku n adik dia pon kat tempat tuisyen tu yang seharian duduk kat tempat tuisyen tu dari siang.Malam baru balik rumah.Yela sebagai parents memang seharusnya menyediakan makan dan minum dan keperluan yang lain.Namun begitu anak-anak perlu diberi perhatian,huhu so ade dan macam-macam menda aku belajar dengan menjadi cikgu,belajar macamana kesabaran mengajar dan juge dapat jumpe dak2 sengal haha.Thanks to two of my friends yang ajak aku kerja sini,thanks sangat2 kat korang berdua.Gaji xde la tinggi..kecik aje tapi aku suke kerja sini,huhu best dan aku rasa sayang dengan student2 aku.Cikgu doakan korang semua berjaya dan belajarlah tentang kehidupan,cikgu pernah lalui apa yang korang semua lalui dan kini tanggungkawab cikgu pulak nak bimbing kamu semua huhu

Minggu nih pon agak busy dengan macam-macam tapi ari rabu aritu pon sempat lagi g Sunway Lagoon dengan 5 orang rakan haha.Tapi pergi kejap aje coz petang tu nak mengajar.Apa-apa pon memang sedap coz dah lama tak pergi huha ramai2 haha.

Dan kepada orang yang ramai tanya saya dan siap e-mail pon ade,yeah saya single dan dah takde apa2 lagi dengan yang tuut wahaha.Tak cari lain ke Mr Kamal ? tak coz aku malas sebenarnya,sekarang nih bile dah xde pasangan aku banyak sket rileks haha dan lepak2 rumah dan buat hal sendiri so mungkin tak la ek as for now.Kot2 tibe2 ade calon datang ke time tu mungkin keputusan aku berubah haha,tapi ape yang pasti bukan masa terdekat la coz aku nk rilek2 dlu jadik solo.Jadik solo pon bes ape beb,ko leh wat ape ko nak suke hati mak nenek je haha so it aint so bad.Menda kat dunia nih ade je pro & cons huhu.Ade baik ada buruknya huhu.

So aku pon dah mengantuk coz esok nak jalan jauh.Arinih je dah abeh 5 ratus lebih repair Unser huhu.Sayang maa kereta nih.So kena jaga elok2.Okeh la kawan2..saya mahu tidor sudah,baru half-time nih South Africa lawan Mexico.tapi aku dah ngantok coz penat + sakit perut coz minum susu + makan sambal haha.So apa pon semoga para pembaca sekalian berbahagia dan diberkati dan diterima setiap amalan.Wassalam & Salam Sejahtera =)

~ Sila baca ~


Okeh so kat sini aku ada link menarik nak share kat korang para pembaca sekalian,namun begitu before korang bukak link dan baca contents nih aku cadangkan agar korang yang bakal baca nih..

1) Otak biar rasional,kalau otak sempit dan jumud xyah baca
2) Buka hati,jangan buka mata aje
3) Sila baca line by line
4) Jangan terkejut beruk
5) Sila baca dengan tabah dan sabar

 Kalau korang rasa boleh baca dan rasa boleh terima content yang bakal korang baca nih dengan hati terbuka dan mata hati,maka sila click..kalau x takyah click,bek korang pergi layan menda lain.ok coz menda nih serius dan bukan nak dipandang remeh...huhu

So nih la dia linknya..

http://www.dinar-emas.com/vatican.html

~ Rasuah ~























 Aku dah lama nak tulis nih sebenarnyer cuma baru hari nih teringat nak tulis.AKu just nak share yang aritu aku terbaca surat khabar dan ade la berita yang agak bangang bagi aku."Polis Dianugerah Ganjaran Setelah Tolak Rasuah"...dan dalam tu ade ditunjuk yg polis2 nih dapat ganjaran bape ntah pastu dapat pingat dan sijil.WTF ? Ade ke polis dianugerah akibat tolak rasuah ? Apa dah jadi nih ? Manusia sekarang diberi ganjaran akibat 
berkelakuan baik ? Maknanyer seolah2 perlakuan baik itu amat minima dikalangan orang zaman sekarang ?

Huhu dan korang tengok la siap kena pakai badge sume ntok tunjuk yang mereka nih anti rasuah sume,adehh ape nak jadi nih ? Kalo orang yang sepatutnyer menegakkan keadilan pon terpaksa buktikan yang mereka nih sbenarnyer tak amek rasuah,itu sendiri dah tunjukkan bahawa betapa tahap sivik orang zaman sekarang amat rendah huhu.Aku tak la kata aku nih orang yg bersivik namun ini lah dia kenyataan zaman sekarang..arasoh ? 

Masakini orang dibayar dan diberi ganjaran setelah membuat perkara baik ? apa dah jadi dengan orang zaman sekarang ?Apakah selepas ini kita akan melihat student diberi pingat atas siapa yang solat 5 waktu tanpa tinggal satu waktu solat? Ataupon selepas ini kita akan lihat yang tok imam dibayar atas setiap rakaat yang dia imamkan ? Huhu itu lah pasal...aku pon mcm bengong aje baca..haa korang yang bace nih paham ke x ape aku cuba sampaikan nih? haha ikut lah cmne pon tapi tu la aku rasa bengong je bace...huhu
  

ok bye

~ What the...~



















When you attack Black people, they call it racism. When you attack Jewish people, they call it antisemitism. When you attack women, they call it sexism. When you attack homosexuality, they call it intolerance. When you attack a country, they call it treason. When you attack a religious sect, they call it hate. But when they attack the Prophet Muhammad, they call it freedom of speech!!

~ Bosan ~


aku bosan sebenarnya nih,taktau nk tulis ape..so korg bace la ape aku taip nih,korang bace pon rasa bosan kan..haha k lah,jom main game

~ hahaha ~

























hoho,bengong lah aku nih wahaha..demm,ckp debate depan orang ramai hentam orang sana sini takde hal bukan main lagi..haha berani aje..tapi nak cakap sepatah aje kat orang yang kita minat nih,rasa gile dalam mulut nih ade grenade yang nak meletop hahaha.Sangat susah nak buka mulut oih..haha, xpelah takde rezki aku kot haha bengong aku nih =p.Bukan awek ar..crush aje wahaha,challo beteh

~ Laknatullah ~






















Sepertimana anda semua maklum,berita yang terkini tentang kejahilan dan kejahatan Israel adalah tentang perampasan bantuan kemanusiaan yang menghala ke Gaza seberat 10,000 Tonne di laut Mediterranean.Dan sekali dengan konvoi enam kapal itu,terdapat 16 orang rakyat Malaysia yang terdiri daripada Doktor,Wakil media dan macam2 lagi.Mereka semua pergi kesana dengan niat membantu saudaa sesama Islam dan akhirnya si laknatullah datang menyerang para aktivis kemanusiaan.Kejahilan yang tiada tandingan sama sekali...namun begitu,seperti yang telah saya agak dan seharusnya kita bersifat benci dan marah dengan kejahilan sebegini.Namun begitu,kita nih semua maaf saya kata,bagai kera termakan cili..sekali termakan cili terasa pedas namun apabila pedasnya hilang..kita lupa pedasnya cili itu.Begitu juga dengan situasi Israel nih..bukan baru hari ini dia buat menda2 jahil macam nih tapi dah lama dari tahun 1960-an lagi.Kenapa hari ini dalam akhbar tiba2 semua orang menjadi marah seolah perkara ini baru sahaja diketahui umum ?Kenapa hari ini tiba2 ramai orang masuk group kt Facebook "We hate Israel" dan macam2 lagi..kenapa baru hari nih nak sedar dan tahu akan kejahilan mereka ? Selama nih apa yang korang tahu sebenarnya ?

Memang la mereka ni baru sahaja kelmarin menyerang kapal2 ini..namun begitu,sudah lama kejahilan sebegini dilakukan mereka..kita tidak seharusnya terkejut macam baru aje tau yang Israel nih jahat..hari2 ada sahaja warga Muslim di Palestin dibunuh dan dikejam,namun media massa negara kita yang bertuah ini dipenuhi dengan najis-najis politik lantas mengalih perhatian rakyat negara kita tentang apa yang berlaku diseantero dunia.Media massa yang menjadi santapan harian kita menjadi menu perbualan dan madah untuk memikirkan apa yang terjadi..namun begitu fungsi media massa negara kita tidak jelas tentang motif sebenar perjuangan akhbar2 ini.Harini kisah A..lusa Kisah B pula dan tidak pernah terhenti begitu sahaja...

Dan kalau anda semua masih ingat lagi serangan keatas bumi Palestin dan penaklukan sementara pada Krismas 2008 oleh bala tentera jahil dari Israel,masa tu pon kita semua marah dan bakar bendera Israel dan macam2 lagi kita nak tunjukkan kemarahan kita atas kejahilan mereka.Namun selepas beberapa minggu kita kembali lupa dan tidak endah langsung apa yang terjadi dahulu.

Memang kita sebagai Muslim ada tanggungjawab untuk mengeji kejahilan sebegini dan mendoakan kesejahteraan dan keselamatan sesama saudara Islam.Namun begitu,kejap aje dalam 2 minggu selepas kejadian..media tempatan semua pon dah tukar isu politik dan macam2..kita pon jadi lupa terus dengan nasib mereka2 di bumi Palestin dan para saudara kita di serata dunia yang merana.

Dan Ahad lepas setelah apa yang berlaku..kita secara tiba2 "terkejut" dengan kejahilan serangan ini..kembali membuat demonstrasi dan macam2 lagi...dan percayalah,selepas beberapa minggu kita akan kembali lupa akan perkara ini dan kembali membuat urusan harian kita seperti biasa dan memenuhkan bicara dan inti percakapan sembang dengan tajuk2 lain.

Dalam perjuangan kita seharusnya bersikap istiqamah iaitu bersifat teguh tetap dan tak berubah,janganlah hari ini kita berkobar-kobar namun selepas beberapa hari semangat itu lesap bagai kentut didepan kipas.Inilah sikap majoriti manusia di dunia ini dan termasuklah saya sendiri.Diri ini bukanlah seorang yang sempurna namun saya hanya berkongsi buah fikiran yang terdapat diminda kepada para pembaca tentang apa yang yerjadi.Sebab itu perjuangan kita tidak pernah selesai..kerana kurangnya istiqamah dalam perbuatan kita.

Kita seharusnya bersikap tetap dan tidak berubah2,janganlah datang sahaja angin..kita turut serta bergoyang ibarat lalang di padang yang menutur kata hati yang lembut dan berorak irama bersama angin yang lesu.Seharusnya perjuangan tidak berhenti dan kita juga janganlah mengharapkan orang lain dan mempersoalkan apa yang pihak lain telah buat untuk membaiki keadaan..sebaliknya kita seharusnya membuka mata dan persoalkan terlebih dahulu apa yang telah saya lakukan demi untuk melihat apa yang berada dihadapan kita lebih baik dari apa yang sebelumnya.

Bak kata Allahyarham Michael Jackson. "Be the change to change the world".Sekian sahaja entry kali ini demi merujuk kepada reaksi rakyat Malaysia tentang kejahilan serangan terbaru ini.Sekian dan moga anda semua sentiasa ceria dan diberkati.Wassalam ~
~Kamal Zawari~

~ World Record ~


At this very day just would like to share with you guys that me and my friends shall be joining the Youth 10 PETAH Event held at PWTC and shall be entering and be a part of the non-stop 111 Hours of debate !This will go down as a record of the longest streak of debate sessions and shall go into the Malaysian Book of Records and the Guiness World Book of Records ! This is so interesting and to be a part of it is astonishing and a prospect we could not turn down !And here we are being a part of something and will be debating tomorrow at Round 102 @ 2PM - 3PM.Below are the picture of the competitors for our round..behold !



















The Opposition Side : Kamal Zawari "The Tanker", Abdul Basit "The Mastermind", Theventheren "The Ass Whipper"...





















The Government Side : My lovely kak Leen "The Undisputed",My homie Ain "The Drama Queen" and Another debater which has yet to be picked


So here we are being a part of something special and something for us to commemorate =)

~ LOL..wtf? ~
















LOL wtf,I got this from a cheeky user in Lowyat.net.Click the picture to read what he sent me.
Rofl Bagus2 haha.Kalo aku muke sama mcm dalam pic tu,takde aku reti cakap Melayu beb.Ngahaha..

Come and be a part of the Lowyat forum hehe.And come buy my stuffs too !

http://forum.lowyat.net/

Cheers & have a good day !

~ Mana hilang ? ~


Ape khabar anda semuwe...=p

Ramai tanya mane aku hilang 3 hari? Kan aku dah cakap aku masuk hutan 3 hari nak kutip Tongkat Ali haha,tapi nanti ade gambo dari membe2 aku letak sini coz aritu tak bawak camera.Tapi ape2 pon memang best beb masuk utan nih.Hari first dah kena macam2,start dengan kena baling bom and rendam dalam kolam air ijau kol 4 pagi.memang ketar tulang haha..yang tuuuuuuuuut pon kecut smpi tahap kurma iran hahahaha.Sejok la weh..dah la kat atas bukit lak tu haha,no wonder dalam bilik xde kipas hahaha.Owh lupe cakap aku masok group nombo 3 skali ngan pencari2 tongkat encik ali yang laen.Group skali dengan Ema,Ika,Ain,Iza,Ayuni,pastu sape lagi entah lagi sorang tu..laki plak,aku,Helmi,Ijoi,Syuk,pastu lagi 3 orang..nape aku xingat name dorg? Coz masing2 aku kau aje haha,xde pggl2 nama and then memang dorang susun pompuan dulu dok depan hoho pegang panji plak tu.lol

Pastu second day jalan 20KM,mandi hujan,masuk selut,tengok orang eksiden,perang2 ngan SMG,tangkap sembelih ayam..huhu sampai la malam.Sian si Ema nih dah la baru seminggu masuk Limkokwing and pastu kena paksa g kutip tongkat haha.Lepak ngan dia macam2 dia tanya haha..org jowo plak tu.Ohh lupe nk mention..kali nih para pengutip tongkat ali ade 2 team dtg dari UniKL & Limkokwing.Pastu no wonder dia tu jadik mangsa culik ngn Commander arghh lupe ape nama ntah,tapi kantoi taktik kutip dia tu,so aku n acit sume dah leh predict haha.Apa2 pon memang best la dapat jumpe ramai orang and paling best aktiviti kutip2 nih ade 4 kubu nak kena tempoh.Pastu ari last belajar camne nak belasah perogol  n peragut huhu.Bagus2..mamang rugi sape2 tak pergi..korang tunggu la kalo ade gambo nanti aku letak sini.Ari nih mau g dating ngan debaters plak.okeh bebeh

calo beteh n jangan lupa nak ceriakan hidup anda semua !

~ Izrul ~


Hoho untuk awalnya aku nak ucap tahniah kat Izrul and pasangannya coz akhirnya dapat dan selamat upacara perkahwinan mereka berdua dan mintak maaf kat kawan2 aku yang ramai gile pergi sana tak dapat ikut kamu semua.Ade misi cari tongkat ali huhu so tak dapat nak pergi.Adehh tengok gambo korang semua memang lama xjumpe korang..huhu Izrul dak kelas Kejora salu geng main bola petang2.Geng2 bola sume turun hoho.So nih la ade sikit gambo2 masa majlis perkahwinan Izrul (Sabtu),28.5.2010 aritu huhu..Moga Allah kurniakan rezki dan kebahagiaan yang berpanjangan kepada kamu dan pasanganmu huhu.Sory la geng2 xdapat nak folow..adehh (T_T)


















Izrul & Pasangannya ~  Tahniah kawan !
















Membe2 SMAP Kajang dulu hoho























 


Huhu lagi gambo2 dorang,Hisyam panjang lead the way,pastu Sideq,Nazu,Afiq,Aziz & Copit




















Nih time dorang kumpul before gerak g umah Izrul,pehh lama xjumpe dorang beb

















Huhu membe2 SMAP kumpol pas g umah Izrul lepak Melaka ramai2,kat depan skali nih Faiz Misran n Copit,blakang2 tu pompuan-pompuan tu ape nama ntah haha,tpi dak kelas Musytari,Marikh n Uranus hoho

~ Safe to say ~


Huhu okeh before pergi masuk hutan cari tongkat Ali,aku just nak cakap aku bersyukur dapat tahu kebenaran nih dan seronok jua akhirnya dah terbongkar penipuan mereka selama nih.Tapi tu lah aku selalu dipesan supaya bersabar coz orang2 yang wat palat ngan kita,takkan kemana dan memang macam gitulah selalunyer..huhu..tapi kan,nasib baik dia curang kat aku before kahwin..tu la yang kite leh amek positive dari apa yang berlaku..huhu,dan aku pon pikir2 balik..pasni boleh cari yang jauh lagi elok dan comey lotey wahaha..so girls,please line up ! hahahahaha....okeh la kawan2,tongkat Ali dah menunggu untuk dicari...okey tongkat2 sile get ready...

~ Blue Black Babe ~


Nih la seperti yang dijanjikan and for uncle Desmond,this is the picture of my latest built and I am glad that at last,this rig has been completed after delays on waiting for the i7 930 from Mr Kevin.Hoho havent been able to overclock my PC yet coz needed time in understanding BCLK and so on.The Megashadow shall cool all 4 cores decently and keep the cool all day long.The reason I chose  Raven RV01 is because of the looks and the vertical hardware placement which allows heat to easily flow out as hot air will stay on top and will help in heat dissipation from within the casing.Paired together with this rig is a ASUS Rampage II Extreme as the good looking overclocking motherboard and also with duo triple channel combination of 3 x 1GB Corsair Dominator and 3 x 1GB Kingstonn Hyper-X RAM for a total of 6GB DDR3 RAM.This is important for running multiple OS-es for VMware working environment.So far has been able to perform at 1920 x 1080 with 4xAA and have a 40+ FPS average.Lets enjoy these few glimpses on my latest setup.Looking forward in getting another GTX295 but had to cancel due to high usage of wattage.I normally give names to m PC and this has non yet =p.


~Blue Black Babe Specification =p ~

Processor : Intel Core i7 930 D0
CPU Cooling : Prolimatech Megashadow
Motherboard : ASUS Rampage II Extreme
Graphic Card : Gigabyte GTX295 896bit 1792MB DDR3 
RAM : 3 x 1GB Corsair Dominator DDR3 CL8 + 3 x 1GB Kingston Hyper-X DDR3 CL8
Hard Disk : WD Velociraptor 150GB 10k RPM + WD Caviar Blue 640GB
Power Supply : Corsair TX750W
Casing : Silverstone Raven RV01





















The Silverstone Raven RV01 Full Tower Chassis.So sexay ! lol 




















The interior of this setup with low lighting,as can be seen is the massive Prolimatech Megashadow paired with 2 x Cooler Master Blue LED 90CFM Fan and the monster Gigabyte GTX295.




















Here are more pictures of the hardware inside,as canbe seen I personally modified the backhole to ensure that the cable can be re-routed to the back of the casing instead of going thru the front.Loks more neat and allows better airflow too.